вторник , 28 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как работят дипломатическите и консулски представителства
URUKOV картинка 3

Как работят дипломатическите и консулски представителства

Как работят дипломатическите и консулски представителства, в които се очаква и трябва да гласуват, според промените в изборния закон, сънародниците ни в чужбина – коментира Боян Юруков във включване от Франкфурт.

„Консулството във Франкфурт, например, може да приеме само 2 секции. И на предишни избори те бяха недостатъци и имаше случай, при които хората чакаха с часове“, отбеляза той.

Според него при промените в Изборния кодекс става въпрос за сделки, но единственият резултат ще бъде намаляване на вота.

По думите на Юруков аминистрацията на консулствата не е достатъчна и се разчита на доброволци.

„Има случаи, при които 1-2 души отговарят за десетки българи“, посочи той и подчерта, че промените се правят без никой да знае как реално работят секциите в чужбина.

„Хората няма да отидат да гласуват, например, ако видят, че има 1 секция за Западна Германия.Единственият ефект от тези промените е, че хората ще решат да не гласуват“, отбеляза той.

„Всеки има право да гласува по Конституция и държавата трябва да му предостави възможност да гласува без значение дали човекът се намира в Турция или в САЩ“, допълни Юруков.

Вижте също

UCHITELI картинка

Гергана Янева за младите учители и образованието като кауза

Гергана Янева е основател и председател на фондация „Тебешир“ гостува в студиото на еМисия България …