четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как протича организацията на изборите в Бостън

Как протича организацията на изборите в Бостън

Как протича организацията на изборите в Бостън – разказа Надежда Стоянова, която е сред сънародниците ни, които следят за организацията.

„Ние сме задружен, малък, но разширяващ се екип. Бостън има разнообразна диаспора и се опитваме по всякакви канали да стигнем до нея. До момента имаме 47 заявления, а до следващата седмица се надяваме да съберем необходимите. Поздравления за колегите от Сиатъл и Питсбърг, които са близо до заветните 60 заявления“, каза Стоянова.

„Събираме ентусиазма на хората, за да си имаме своя секция в Бостън. Досега не сме имали проблем с активността на българската общност. Новото, с оглед на това, което видяхме като пречки и затруднения на предишните избори, се опитваме да поправим. Осъзнахме, че колкото повече хора се регистрират предварително, толкова по-бързо върви гласуването, защото няма нужда да се попълват декларации на място. Тази година ще се опитаме да направим и втори параван за гласуване, за да може процесът да тече по-бързо“, коментира сънародничката ни.

Тя посочи, че в Бостън живеят между 5 и 10 хил. българи, сред които много студенти и млади семейства. По думите на Стоянова, активността на сънародниците ни по избори зависи от това дали се провежда референдум или само редовен вот. Средно гласуващи са между 350 – 500 души.

„Опитваме се да стигнем до повече хора. Затова смятам, че машинното и електронно гласуване ще ни покаже всъщност колко по-голяма е диаспората в Бостън“, смята Надежда Стоянова.

Целия разговор с нея можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …