четвъртък , 27 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как премина гласуването в Америка – разказват кореспондентите на Би Ай Ти
anchev

Как премина гласуването в Америка – разказват кореспондентите на Би Ай Ти

Рано тази сутрин приключи гласуването и в Лос Анджелис, което сложи край на изборния ден за сънародниците ни в Америка. Българите в САЩ гласуваха в общо 35 избирателни секции, което е максималният брой за тази страна, както и в седем секции в Канада.

Проследяваме как премина изборния ден на местата с най-голяма българска общност. С информация се включват нашите кореспонденти:

За Ню Йорк, където имаше две изборни секции – в консулството ни в Манхатън и в „Куийнс“ – разказва кореспондентът ни Христина Тишева, която разговаря и с някои от гласувалите българи:

За щата Флорида, където бяха разкрити три секции – във Форт Лодърдейлс, Сент Питърсбърг и Джаксънвил, разказва кореспондентът ни Диана Тодорова:

за изборния ден, активността и насторенията в най-населения с българи американски град – Чикаго, където бяха разкрити пет секции, разказва Мирослав Балабанов, който е в една от избирателните секции там.

Той успя да разговаря и с генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев

който обобщи, че изборният ден е преминал спокойно и без инциденти и нарушения. Той подчерта, че заради допълнителните секции е имало много по-малко наплив и напрежение. Анчев разказа и за наш сънародник, към когото се обърнал с молба да направи тъмните стаички в изборните секции.

С информация за приключилото гласуване в западната част на страната се включи кореспондентът ни в Лос Анджелис Евгени Веселинов:

За изборния ден във Вашингтон пък разказа Соня Каникова, която се включи от посолството на България там:

Информация за гласуването във Финикс, Аризона, даде колегата ни Ивайло Везенков:

Вижте също

Danteli

Майстори на дантелата показват тънкостите на занаята в Етнографския музей

Изящни дантели от Европа и българската школа в Калофер и съвременни интерпретации на това изкуство …