понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Как може да бъда решен проблемът с недостига на кадри в Пловдив

Как може да бъда решен проблемът с недостига на кадри в Пловдив

5 хил. работници се търсят за индустрианата зона в пловдивския регион, за да се справят с недостига на кадри. Пловдивската община, както и големите индустриални компании, започват инициатива за намиране на кадри не само от по-бедните в страната места, където и безработицата е по-висока, но и дори планират да стигнат до чужбина.

„Това е нормална тенденция, но новото тук е, че Пловдив като дестинация за преместване и търсене на работа не е толкова популярна вътре в страната. Повечето хора, когато искат да напуснат регион с висока безработица и търсят място за преместване със семействата си, по-скоро виждат София като такава дестинация. Затова и целта ни в момента е да покажем, че Пловдив също е дестинация за работа“, коментира експертът по човешки ресурси Благовеста Пугьова в предаването „Жива връзка“.

По думите ѝ се търсят кадри дори и без средно образование, но също така и вишисти и със средно специално образование.

„Има място за всички – и за вишисти, и за нетолкова високо квалифицирани, както и за средни специалисти“, допълни още тя.

Повече за кампанията за трудова миграция в Пловдив, с която да бъде решен проблемът с недостига на работници в региона, вижте във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Йорданов

    Не е само до наличието на работа и заплащането! За семейство с малки деца от голямо значение също са и нивото на здравеопазване, достъпа до образование на добро и дори високо ниво! Възможността за и разнообразието от извънкласни дейности за децата и т.н. Ако всичко това го има налично в провинцията много млади семейства ще си върнат там!!!