четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как изглежда българската банкова система от Лондон

Как изглежда българската банкова система от Лондон

Българската банкова система изглежда стабилна от Лондон, заяви в интервю за еМисия България 26-годишният българин Иван Филипов, който живее там.

Той е завършил London School of Economics и от две години работи в консултантската фирма „Ууд Макензий“, като отговаря за консултирането на българските банки.

„Опитваме се да помагаме на българските банки в сферите, които интересуват и засягат обикновените потребители“, казва той.

На въпрос какви са тенденциите при инвеститорския интерес към България, Филипов отбелязва, че има и много добри, и много лоши неща, с които инвеститорите трябва да се съобразяват.

Сред лошите той изброява тромавата бюрокрация, корупцията, състоянието на съдебната система, трудността да започнеш бизнес заради
многото необходима документация.

Личното му мнение обаче е, че има и много причини да се инвестира у нас – мотивирани и кадърни млади хора, ниски цени на труд и имоти и дълготрайна стабилност поради географското ни положение и факта, че сме страна член на ЕС.

Това, което виждам, е, че системата плавно се подобрява, оптимист е той.

Иван Филипов коментира и срещата на българите с премиера Бойко Борисов, на която според него той е отговорил само на лесните и удобни въпроси, но е отклонил неудобните.

„Аз лично исках да получа детайлен отговор на въпроса за критичния европейски доклад за правосъдието ни, но нямаше конкретика“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …