петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как изглежда българската банкова система от Лондон
BGIKONOMISTLONDON картинка

Как изглежда българската банкова система от Лондон

Българската банкова система изглежда стабилна от Лондон, заяви в интервю за еМисия България 26-годишният българин Иван Филипов, който живее там.

Той е завършил London School of Economics и от две години работи в консултантската фирма „Ууд Макензий“, като отговаря за консултирането на българските банки.

„Опитваме се да помагаме на българските банки в сферите, които интересуват и засягат обикновените потребители“, казва той.

На въпрос какви са тенденциите при инвеститорския интерес към България, Филипов отбелязва, че има и много добри, и много лоши неща, с които инвеститорите трябва да се съобразяват.

Сред лошите той изброява тромавата бюрокрация, корупцията, състоянието на съдебната система, трудността да започнеш бизнес заради
многото необходима документация.

Личното му мнение обаче е, че има и много причини да се инвестира у нас – мотивирани и кадърни млади хора, ниски цени на труд и имоти и дълготрайна стабилност поради географското ни положение и факта, че сме страна член на ЕС.

Това, което виждам, е, че системата плавно се подобрява, оптимист е той.

Иван Филипов коментира и срещата на българите с премиера Бойко Борисов, на която според него той е отговорил само на лесните и удобни въпроси, но е отклонил неудобните.

„Аз лично исках да получа детайлен отговор на въпроса за критичния европейски доклад за правосъдието ни, но нямаше конкретика“.

Вижте също

koli

Бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите

Възможно ли е бъдещето днес? Националният доверителен екофонд отпусна 1 милион и 300 хиляди лв …