понеделник , 21 май 2018
Начало / Спорно за спорта / Как и защо хищникът „Левски“ се превърна в жертва? Дискусия в „Спорно за спорта“

Как и защо хищникът „Левски“ се превърна в жертва? Дискусия в „Спорно за спорта“

Треньорът на „Левски“ Елин Топузаков даде пресконференция в петък и обобщи плановете за селекцията, кои футболисти иска да присъедини и с кои е готов да се раздели.

„Изходящата селекционна политика много зависи от това каква ще бъде входящата. Аз не искам да се разделям с абсолютно никого, ако нямам по-качествен заместник. Според възможностите какво можем да вземем ще мислим по изходящата част от селекционната политика“, обобщи Топузаков. Той подчерта, че в защитната линия има няколко поста, които иска да бъдат подсилени. Има нужда и от външни атакуващи полузащитници.

„Ако приемем, че в средата на терена има една стабилност, ако имаме възможност да вземем добър футболист, дори и да имаме натрупване на някой пост, това няма да ни притеснява. Всеки един треньор иска да има окомплектован състав, за да се проведе нормален тренировъчен процес“, заяви Топузаков. В средата на тази седмица „Левски“ заминава на лагер в Кипър, където ще изиграе поредица от срещи.

„Щастлив съм, че идвам в голям отбор и се радвам, че ме потърси този тим. Ще се радвам да работя с тези играчи и с този треньор. Мисля, че в отбора има добри играчи. Има много стойностни играчи, но и аз идвам тук, за да се боря за място на терена“, заяви футболистът на „сините“ Амаду Сукуна.

Бившият говорител на феновете на „Левски“ Петър Димитров гостува в студиото на „Спорно за спорта“. „Според мен това е криза, болест, която не се е случвала в историята на „Левски“, заяви Димитров. Той е автор на серия от анализи в 4 части „Как превърнаха хищника „Левски“ в жертва“ с фактология от последната титла на „Левски“ насам.
„Не обвинявайте футболистите. Това, което се случи в последните години в „Левски“, никога не се е случвало. Аз съм притеснен, защото не знам какъв ще бъде резултатът в дългосрочен план“, сподели Димитров.

„Докторите се сменят, а рецептата, по която се лекува болният организъм на нашия клуб, остава същата. За мен е много важно сегашните 15-годишни момчета и момичета от сектор „Б“ как виждат „Левски“, защото в историята на „Левски“ е доказано, че първите 7 години определят възпитанието на човека и клубната принадлежност. А след като са се определили като „левскари“, вторите 7 години са важни, за да станат хард-левскари, ултраси“, заяви бившият говорител на феновете на „Левски“.

Той припомни и думите на едно от първите интервюта на Георги Иванов-Гонзо – че на „Герена“ и трите сектора са агитки. „Това е в следствие на близо 100-годишната политика, управление и работа в „Левски“, коментира Петър Димитров. Той заяви, че работата на ръководителите и треньорите е да създават личности. „Всичките тези белези, които отличаваха „Левски“ – има ли ги? За това съм притеснен и написах този анализ – с надеждата са помогна на „Левски“, категоричен е бившият говорител на феновете на „сините“.
Той обясни, че през последните години фенклубовете са развили много добра дейност, но това не е достатъчно.

„Дълговете на са проблем. Проблемът е дали ДНК-то е подменено. Във футбола 8-10 години са страшно много време“, добави Димитров, но той е убеден, че не е унищожено умишлено синьото ДНК.

Зрители на „Спорно за спорта“ също се включиха на живо по телефона в дискусията за синия отбор. Първият зрител зададе няколко въпроса към госта. „Левски“ не трябва да печели титла с купуване на мач. Вината за загубата от „Славия“ си е само наша“, отговори Димитров и анализира, че се е подходило несериозно към мача.

„Гриша Ганчев е феномен в българския спорт. От 20 години е в спорта и успя да отмести противоборството „Левски“-ЦСКА. На мачовете „Левски“-“Литекс“ имаше много повече фенове на трибуните“, заяви бившият говорител на феновете на „Левски“.

Вторият зрител сравни „Левски“ с ЦСКА и каза, че въпреки загубите, тези на „Левски“ са много по-малки. 80-годишният Николай Панов бе следващият зрител на телефонната линия. Баща му е участвал в учредяването на отбора. Той изказа съжаленията си от сегашното състояние на „Левски“ и коментира мръсотията в БФС.

Чуйте целия разговор с бивши говорител на феновете на „Левски“ Петър Димитров и всички зрителски обаждания и коментари в ефира на „Спорно за спорта“:

Вижте също

В Македония „назначиха“ нов треньор на ЦСКА, те не знаят. Оперираха Манолев, аут е за 3 месеца

Македонските медии шокираха като обявиха, че ЦСКА имат интерес към наставника на „Вардар“ Скопие – …