понеделник , 24 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как е осигурен достъп на хората с увреждания в Аризона
JIVA_IVO картинка

Как е осигурен достъп на хората с увреждания в Аризона

Огледайте се в града,в който живеете, в градския транспорт или дори на тратоара. Ако не виждате хора с увреждания, това не означава, че не съществуват, а че най-вероятно нямат лесен достъп до въпросните места. Една разходка из Финикс е достатъчна да се убедим, че там не е така.

Равният достъп е гарантиран от закона. Във всички обществени и офис сгради има рампи и бутони за отваряне на вратите. Ресторантите и тротоарите също не са недостъпна територия за хората в инвалидни колички.

Придвижването по тротоара с количка е безпроблемно, а препятствия като паркирани коли или неравности липсват. Дискриминацията въз основа на увреждане може да струва скъпо. Наскоро окръг Марикопа в Аризона плати 100 хил. долара, след като загуби дело за неправомерно уволнение на свой служител със зрителни проблеми.

Във Финикс случаите на неправилно паркиране на място, обозначено за хора с увреждания, се броят на едната ръка. Глобата е достатъчно възпитаваща и достига до 500 долара.

Вижте също

lazar

Съветите на Лазар: Какво чистят детокс диетите – нас или портфейла ни

Повечето от т.нар. детокс диети, изключително популярни в настъпващия пролетен сезон, детоксикират само нашите портфейли, …