понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как „Дунав Ултра“ популяризира поречието на Дунав, а Чикаго стана най-добрият град за велосипедистите

Как „Дунав Ултра“ популяризира поречието на Дунав, а Чикаго стана най-добрият град за велосипедистите

За трета поредна година група българи изминаха разстоянието от 682 км по поречието на река Дунав и то в рамките на 48 часа само с бягане и с велосипеди. Инициативата „Дунав Ултра“ има за цел да популяризира региона, едноименния веломаршрут и екологичния начин на придвижване.

В „Жива връзка“ гостува създателят на „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов, който разказа и за филма, заснет по време на това предизвикателство.

Това се постига с много желание, воля и упоритост, и отдаденост на една идея, която е не да покаже колко добри атлети сме, а да представи възможностите за развитие на района по поречието на Дунав, каза той.

Бегъмов показа и историческите места от римско време по картата на маршрута, които биха били от интерес за туристите, но за които не знаят както българите, така и европейците.

Междувременно според нова класация на престижното списание „Колоездене“ пък Чикаго e най-добрият град за велосипедисти в Америка за тази година. Едно от предизборните обещания на кмета Рам Емануел бе именно да направи града по-достъпен град за колоездачите.

Вижте какво е подготвил по темата колегата ни Мирослав Балабанов в репортажа след интервюто.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …