четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как да защитим кожата си през лятото и отмина ли модата на инвазивните процедури

Как да защитим кожата си през лятото и отмина ли модата на инвазивните процедури

През летния сезон хората прекарват повече време навън и за това трябва да се съобразят с опасните вредни последици, които може да предизвика продължителното излагане на силните слънчеви лъчи. Те могат да бъдат много опасни и вредни за кожата и да предизвикат пигментации, дехидратиране, коже да се стине и до много по-сеирозни уврежания като ракови образувания. За тези опасности и как да се предпазим от тях разказа експертът по красота Екатерина Тодорова, която бе гост в предаването еМисия България.

Тя обясни, че има средства, продукти и терапии, които стимулират имунната система на кожата. „Всички искаме да изглеждаме добре през лятото и това води до желанието кожата да изглежда бронзирана и блестяща. Съветът ми е дамите да потърсят професионална помощ и да не пропускат някои основни стъпки за подготовката за излагане на първите слънчеви лъчи“, посочи Екатерина Тодорова. Тя каза, че подготовката трябва да стане поне месец преди първата слънчева баня.

Важно е да се направи ексфолиация, пилинг на кожата, за да се отстрани мъртвия слой клетки. Важен фактор е и хидратацията на кожата – както на лицето, така и на тялото. Клетъчната защита от въздействието на ултравиолетовите лъчи може да стане с приемане на ампули или таблетки, съдържащи бетакаротин, витамини и хидратиращи съставки. Те имат задачата да стимулират клетъчната активност. Не на последно място е важно да се ползват слънцезащитни продукти и за лице, и за тяло.

Експертът посъветва по време на първите дни под слънчевите лъчи да се изпозлват продукти с най-висок слънцезащитен фактор, но съобразен с фототипа на кожата. „Ако не знаете и не сте сигурни какъв е вашият фототип, обърнете се към специалист козметик“, посъветва Тодорова

Тя посочи, че темата за въздействието на солариума е сериозно дискутирана в цяла Европа. „Прекомерното излагане на кожата е много рисков фактор за онкологични заболявания и за рак на кожата. В Германия и Австрия солариумът е забранен за ползване от хора под 18-годишна възраст. Ако изберете този начин за придобиване на тен, това трябва да стане много внимателно, контролирано и дозирано със задължителна употреба на специфични продукти“, предупреди експертът.

Тя посочи, че ботокс и филър процедурите все още са тенденция в България, но подчерта, че това трябва да се прави единствено в лицензираните и специализирани центрове по естетична дерматология. „Ботокс и филъри трябва да се поставят от лекари, специалисти, а не от козметици или в домашна обстановка“, изтъкна Тодорова.

За новите тенденции в грижа за кожата и как се използва косметиката с комплекс, който се бори с подлествията на замърсяванията на въздуха, атмосферата, газовете от автомобилите, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …