вторник , 24 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как да управляваме парите си и да подобрим финансовата си грамотност
FINANSOVA картинка

Как да управляваме парите си и да подобрим финансовата си грамотност

Как по-добре да управляваме парите си, да ги увеличаваме, как да работим добре с банки и всякакви комунални институции, които ни доставят битови услуги?

Повече за българската финансовата грамотност в еМисия България коментира Росица Вартоник, която организира интернет страницата finansovogramoten.bg.

„Ако искаме да живеем добре, трябва да се научим да управляваме личните си финанси“, категорична е тя.

Съвременният е несигурен и динамичен, финансовите продукти и услуги са много. Трябва да сме наясно с това, което правим, защото ако не следим какво става в нашия джоб, няма как да се оправим в съвременния свят“, допълни Росица Вартоник.

Интернет страницата finansovogramoten.bg обобщава цялостно проучване на всички инициативи в България, свързани с финансова грамотност. Тя е съдържа изчерпателна информация  за БГ „ресурсите“ в областта на финансовата грамотност – включени са над 100. За улеснение на потребителите информацията за ресурсите е систематизирана и дава възможност за търсене по определени критерии: вид на ресурса; от кого се реализира/предлага, към каква целева група е насочен, има ли ограничения за достъп до ресурса.

Целта е всеки потребител да може да открие подходящата  за него  информация, която да му помогне да повиши финансовите си познания.

Вижте също

MITKO_SABEV картинка

Димитър Събев за огромната пропаст между бедни и богати в България

Икономистът и данъчен експерт Димитър Събев бе гост в студиото на еМисия България и коментира …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *