сряда , 21 март 2018
Начало / Жива връзка / Как да се подготвим за кариерен форум

Как да се подготвим за кариерен форум

Кариерният форум изглежда на пръв поглед като нещо съвсем стандартно – отиваш, говориш, връщаш се и си намираш работа. Всъщност се оказва, че има стъпки, които доста хора пропускат, като не им прави впечатление повтарянето на едни и същи грешки.

Това коментира Любомир Илиев, който е старши специалист „Подбор“ в JobTiger.

Той изтъкна, че преди началото на кариерните форуми вече се  правят предварителни семинари, с които да се подготвят максимално добре посетителите за това как по-ефективно да се представят и как да извлекат максимума.

По думите му сред основните пропуски на голяма част на хората е притеснението да заговорят представителите на фирмите, от които се интересуват, макар това да е целта на посещението им.

„Отиват там, минават бързо, събират рекламни брошури и контакти, след което се прибират вкъщи и се чудят какво да предприемат като следваща стъпка. А реално моментът, в който могат да осъществят важния първи контакт и впечатление, вече е минал“, подчерта Илиев.

Той отбеляза, че така кандидатът е пропуснал възможността да се превърне в лице с излъчване, а не просто поредният кандидат на хартия.

Целия разговор с него можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …