четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Как да се борим с религиозната нетолерантност

Как да се борим с религиозната нетолерантност

Забраната на носенето на забрадки на работното място не е дискриминиращо и не нарушава правата на работниците, реши европейският съд. Работодателите в Европейския съюз ще имат право да не допускат служителите им да носят видимо всякакви политически, философски и религиозни знаци. Забраната може да се основава на фирмени правила, но не и на оплаквания от клиенти.

Можем ли да се преборим с дискриминацията по признак религия и убеждения и как да запазим добрия тон – вижте във видеото на Флорина Иванова по темата.

Америка е една от страните с най-голямо културно и религиозно разнообразие, като тук живеят и над 3,3 млн. мюсюлмани, а много от жените сред тях закриват частично или напълно лицата си, когато са на публично място.

Това право им дава първата и четиринайстата поправка на американската конситуация, които гласят, че нито един държавен или щатски орган не може да ги ограничава да се придържат към нормите и порядките на религията си.

Други закони също защитават правото им да носят религиозни покривала. Въпреки това в Америка се подават хиляди жалби за дискриминация на религиозна основа годишно. Чуйте подробности в материала на колегите ни в Чикаго:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …