понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как да се борим с дискриминацията в училище

Как да се борим с дискриминацията в училище

Най-страшното и опасното за едно общество е липсата на информация и това да слагаме етикети на нещата и хората, които смятаме за различни. Често се сблъскваме с дискриминация, която за съжаление се наблюдава и в училището.

Какви са моделите за борба с дискриминацията, разказа Димитър Лазаров от Центъра за приобщаващо образование.

„Нашата основна цел е да направим училището едно място и среда, която е приемаща за абсолютно всички деца“, посочи Лазаров.

„Проблемите в училищната среда са най-разнообразни, защото са такива в обществото ни. Децата не се раждат с предразсъдъци или с лошо отношение към определен кръг хора. Те копират модели на поведение, които виждат от възрастните“, подчерта още той.

По думите му начин за преодоляване на дискриминацията е чрез разговори и преживяване, като ключова в случая е и инициативата на родителите.

Вижте повече във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …