неделя , 22 юли 2018
Начало / Жива връзка / Как да предпазим децата в интернет

Как да предпазим децата в интернет

За последните три години сексуалното насилие над деца в интернет се е увеличило с 250%. Колегата ни Мирослав Балабанов разговаря със специалисти по темата в търсене на решението за справяне с опасността, която дебне в анонимната интернет среда.

Съветите на специалистите са родителите да не изпускат децата си от поглед, когато са пред компютъра. Родителите трябва винаги да знаят за онлайн активността на техните деца и разбира се за мерките, които могат да вземат, за да се уверят, че детето им е в безопасност.

„Що се отнася до децата трябва да ги научим да взимат правилните решения. Това влиза с пълна сила и в тази технологична сфера. За родителите също е много важно да знаят ,че има начини да следят какво правят децата им с телефона или компютъра. Ако искате да следите децата си, има много добри приложения, които ви позволяват да видите какво точно прави вашето дете. Те ви позволяват да им видите съобщенията, с кого говорят и изобщо да имате скрит контрол, докато те използват устройствата си“, коментира полицаят Густав Кристенсен.

Вижте повече в следващото видео:

 

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …