събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как да подадете заявление за гласуване извън страната
JIVA_IZBORI картинка 3

Как да подадете заявление за гласуване извън страната

Наближава крайният срок – 28 февруари, за подаване на заявление за откриване на секции за гласуване зад граница на изборите на 26 март.

Много зрители на Би Ай Ти се свързаха с нас с молба да им разясним как става подаването на заявления онлайн и какво е нужно да направят, за да може тяхното заявление да отиде по предназначение.

Колегите ни от Чикаго Павел Хаджиев и Цвете Тюлева показват стъпките, които трябва да следвате при подаване на заявление в интернет.

Подаването на заявления е важно, ако искате да бъде открита секция извън дипломатическите и консулски представителства на България в съответната страна. Подаденото заявление същото така ще позволи името ви да бъде вписано директно в списъците за гласуване в дадената секция, което ще спести време на място. Това обаче не ви задължава да отидете и да упражните правото си на глас именно в тази секция или в която и да е друга.

За откриването на секция пък са необходими 60 заявления. Като секциите извън дипломатическите и консулски представителства могат да бъдат до 35 в страните извън Европейския съюз.

Вижте във видеото как можете да подадете заявлението си в интернет стъпка по стъпка:

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …