сряда , 21 март 2018
Начало / Жива връзка / Как да подадете заявление за гласуване извън страната

Как да подадете заявление за гласуване извън страната

Наближава крайният срок – 28 февруари, за подаване на заявление за откриване на секции за гласуване зад граница на изборите на 26 март.

Много зрители на Би Ай Ти се свързаха с нас с молба да им разясним как става подаването на заявления онлайн и какво е нужно да направят, за да може тяхното заявление да отиде по предназначение.

Колегите ни от Чикаго Павел Хаджиев и Цвете Тюлева показват стъпките, които трябва да следвате при подаване на заявление в интернет.

Подаването на заявления е важно, ако искате да бъде открита секция извън дипломатическите и консулски представителства на България в съответната страна. Подаденото заявление същото така ще позволи името ви да бъде вписано директно в списъците за гласуване в дадената секция, което ще спести време на място. Това обаче не ви задължава да отидете и да упражните правото си на глас именно в тази секция или в която и да е друга.

За откриването на секция пък са необходими 60 заявления. Като секциите извън дипломатическите и консулски представителства могат да бъдат до 35 в страните извън Европейския съюз.

Вижте във видеото как можете да подадете заявлението си в интернет стъпка по стъпка:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …