понеделник , 18 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как да използваме социалните мрежи за търсене на нова работа

Как да използваме социалните мрежи за търсене на нова работа

Има ли алтернативни начини за търсене на работа, промениха ли процеса социалните мрежи и какво съветват експертите, ако сте решили да смените работното място. По тези въпроси разговаряме в студиото на „Жива връзка“ Николета Митева.

„Основните платформи са Фейсбук и LinkedIn. „Основната й цел и идея са бизнесконтактите и да презентираме себе си. Има и онлайн кариерни форуми, което е една много иновативна формула. Интервюто се случва в рамките на 15 минути и е под формата на чат. Може да се случва от всяка точка и става лесно, бързо и ефективно. Форумът ще се проведе на 22 юни и се казва „Виртуални дни на кариерата“, посочи Митева.

„Добре е компаниите да имат страници в тези две мрежи. Фейсбук позволява шерване, докато LinkedIn”, обясни още тя. По думите й, не всички разбират целта на LinkedIn и тази мрежа тепърва се развива в България.

„Снимката във Фейсбук не трябва да бъде провокативна и скандална. Можем да изберем кои да са опциите за публични комуникации. Така, както ние проверяваме в социалната мрежа работодателите, така и те проверяват нас“, обясни Николета Митева.

„Фейсбук е предимно пространство, в което изразяваме себе си. Рисково може да бъде неподходящият избор на профилна снимка“, каза Митева и препоръча за търсене на работа да се използва LinkedIn.
Вижте повече и чуйте съветите на Николета Митева в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …