петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как да използваме социалните мрежи за търсене на нова работа
JIVA_JOB

Как да използваме социалните мрежи за търсене на нова работа

Има ли алтернативни начини за търсене на работа, промениха ли процеса социалните мрежи и какво съветват експертите, ако сте решили да смените работното място. По тези въпроси разговаряме в студиото на „Жива връзка“ Николета Митева.

„Основните платформи са Фейсбук и LinkedIn. „Основната й цел и идея са бизнесконтактите и да презентираме себе си. Има и онлайн кариерни форуми, което е една много иновативна формула. Интервюто се случва в рамките на 15 минути и е под формата на чат. Може да се случва от всяка точка и става лесно, бързо и ефективно. Форумът ще се проведе на 22 юни и се казва „Виртуални дни на кариерата“, посочи Митева.

„Добре е компаниите да имат страници в тези две мрежи. Фейсбук позволява шерване, докато LinkedIn”, обясни още тя. По думите й, не всички разбират целта на LinkedIn и тази мрежа тепърва се развива в България.

„Снимката във Фейсбук не трябва да бъде провокативна и скандална. Можем да изберем кои да са опциите за публични комуникации. Така, както ние проверяваме в социалната мрежа работодателите, така и те проверяват нас“, обясни Николета Митева.

„Фейсбук е предимно пространство, в което изразяваме себе си. Рисково може да бъде неподходящият избор на профилна снимка“, каза Митева и препоръча за търсене на работа да се използва LinkedIn.
Вижте повече и чуйте съветите на Николета Митева в следващото видео:

Вижте също

JIVA_JIVKA

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …