неделя , 22 юли 2018
Начало / Жива връзка / Как да избегнем дела с „Топлофикация“

Как да избегнем дела с „Топлофикация“

Гражданите, които имат някакви задължения към „Топлофикация“ и не са стигнали до събиране по съдебен път, да дойдат в дружеството и да сключат споразумение за разсрочване на текущите си задължения. Така ще се спестят много разходи и на „Топлофикация“, и на гражданите, и няма да има дела и запори.

Този съвет за по-добри отношения между гражданите и топлофикационното дружество даде Деян Дянков, омбудсман на „Топлофикация – София“.

До дело се стига, когато има отказ за плащане на сметки, не се заплащат в периода на поне един отоплителен сезон и те се трупат, подчерта Дянков.

Той бе категоричен, че дялът на делата за малки задължения поради незнанието на клиентите на дружеството е много нисък.

„При продажба на жилище, например, заплащате задълженията си до момента, в който сте отишли в „Топлофикация“. Но може да дойде и следваща фактура за периода, в който все още сте собственик, или пък изравнителна сметка за сезона. Просто се поинтересувайте за задълженията си“, посъветва Деян Дянков.

Той коментира и казусът с граждани, който искат да се откажат не само от услугите на „Топлофикация“, но и не искат да плащат сградна инсталация.

„Човек може да се откаже от сградната инсталация, но заедно с цялата етажната собственост, отказвайки се изцяло от топлоснабдяване“, коментира Деян Дянков.

Целия разговор с него можете да видите във видеото:

Вижте в следващото видое и начините на отопление в САЩ:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …