вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как Чикаго ще се справи с рекордно високата престъпност

Как Чикаго ще се справи с рекордно високата престъпност

С началото на новата година дългогодишна притиснителна статистика отново обърна погледите към Чикаго. Изминалата 2016 г. постави абсолютен рекорд по убийства във ветровития град – те са с 60% повече от предходната и най-много от 20 години насам.

Новоизбраният президент на Америка Доналд Тръмп дори публикува в „Туитър“ съобщение, в което казва, че нивото на убийствата в Чикаго е рекордно – с 4 331 души, пострадали при престрелки и 762-ма убити в рамките на изминалите 365 дни. Доналд Тръмп добавя още, че ако кметът на града Рам Емануел не може да се справи със ситуацията, трябва да поиска федерална помощ.

Изявлението на Тръмп дойде, след като в неделя вечерта телевизия Си Би Ес излъчи интервю с бившия шеф на полицията на Чикаго Гари Маккарти, в което той казва, че полицейското управление е в криза. Маккарти беше уволнен от кмета на Чикаго преди повече от година, след като излезе запис от убийството на чернокожия тийнейджър Лакуан Макдоналд, който беше убит от полицай.

Как властите плануват да се справят с ужасната статистика и дали идеите на Доналд Тръмп реално ще намерят място в полицейските практики във ветровития град – вижте повече във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …