понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как българите зад граница пазят културното наследство на страната ни?

Как българите зад граница пазят културното наследство на страната ни?

Тази сряда учени от БАН ще представят специална изложба „Културно наследство на българите в миграция“. Тя е плод на 3-годишен труд, а резултатите от него ще представят доц. Владимир Пенчев гл. ас. Лина Гергова. Двамата учени разкриха подробности за изследването в студиото на еМисия България.

„Освен изложбата ще представим и една книга с добри практики за предаване на културното наследство зад граница– език, народни танции. Това е най-голямото подобно изследване, дадохме своите предложения как да се подобри политиката към опазването на културното наследство“, посочи Гергова.

„Ние се опитваме да бъдем полезни – да предложим конкретни идеи и политики, които смятаме, че биха могли да накарат българските общности в чужбина да не се чувстват изоставени и пренебрегнати“, допълни Пенчев.

Още от еМисия България – ТУК.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …