сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как българите в Атланта посрещат мартенските празници

Как българите в Атланта посрещат мартенските празници

Как българите в Атланта се готвят и посрещат мартенски празници – Баба Марта, 3 март и 8 март, разказа за еМисия България Силвия Костова, директор на българското училище в града.

„Нашето мероприятие се проведе в събота в американска библиотека – децата изнесоха представление за Баба Марта. Най-хубавото е, че успяхме, благодарение на Юлия Хаджиева, да популяризираме традициите ни пред американците и пред посетителите в библиотеката“, посочи тя.

„Имахме над 150 души и цялата библиотека беше като една голяма мартеница, имаше много енергия и настроение“, каза на свой ред Юлия Хаджиева.

„Нека всички българи вярват в силата на мартеничката и да им носи здраве и късмет, където и да се намират по света“, отправи пожелание към сънародниците ни Силвия Костова.

Целия разговор вижте във видеото:

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …