неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как Австрия отвръща на бежанския приток

Как Австрия отвръща на бежанския приток

Австрия въвежда горна граница за прием на бежанци – и смята през тази година да допусне не повече от 37 500 молби от кандидат-имигранти. Това реши в сряда широкото коалиционното правителство във Виена, на среща по повод бежанската криза и нуждата от затягане на граничния контрол.

Според Жанина Драгостинова, преводач и публицист, живеещ в алпийската република, притокът на имигранти засилва позициите на крайнодясната Австрийска партия на свободата. Но пък останалите политически формации обединяват усилията си срещу популизма. Австрия е страна, която от десетилетия има опит с различни и имигрантски вълни – още от Пражката пролет и бягащите от комунизма, настанявани в известния и у нас лагер „Трайскирхен“, и жителите на разпадаща се Югославия.

Как днес австрийското общество реагира на предизвикателството с бежанците от Близкия изток и Северна Африка – Жанина Драгостинова разказва за „еМисия България“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …