неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как американската армия тренира за джунглата
JIVA_OBUCHENIE картинка

Как американската армия тренира за джунглата

Оцеляването в тропически гори е истинско предизвикателство. Над 100 американски пехотинци заминаха за Тайланд на 10-дневно съвместно обучение, което има за цел покаже какви опасности крие джунглата и какви са начините да оцелеят в подобни условия.

Един от основните аспекти на тренировката е военните да се научат да разграничават отровните от неотровните змии. Освен това военните получават и специални инструкции как да действат в случай, че бъдат нападнати от кралска кобра, чиято отрова може да убие човек в рамките само на 3 минути.

Един от най-странните местни обичаи пък е пиенето на змийска кръв. Тайландските военни обаче го намират за нещо съвсем естествено, като добавят, че змийската кръв е идеален заместител на водата.

Пайрот Прасарнсай е военен инструктор от 2009-та година. Той споделя, че пиенето на змийска кръв е едно от най-популярните упражнения сред американците.

Обучението, в което участват военни от целия свят, има за цел да засили военните взаимоотношения в целия Азиатско-тихоокеански регион.

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …