понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Жива връзка / Кабинетът „Борисов“ 3 встъпи в длъжност, новите министри заработиха веднага

Кабинетът „Борисов“ 3 встъпи в длъжност, новите министри заработиха веднага

За трети път председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов беше избран от българския парламент за премиер на България. На клетвата в Народното събрание присъстваха държавният глава Румен Радев, целият служебен кабинет, кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на вероизповеданията.

Денят за Борисов обаче започна в президентството, където той върна на президента Румен Радев изпълнения мандат с надежда за първи път да завърши 4-годишен период на управление.

„Има като че ли един стремеж на всяка цена да бъдат изкарани 4-те години. за мен това е важно, гарантира стабилност, но не това е най-важното. най-важното е свършената работа”, заяви от своя страна президентът Радев.

В това изрази увереност и самият Борисов, малко, след като официално получи властта от ръцете на служебния премиер Огнян Герджиков.
“Трябва да се захващаме за работа. Колкото по-малко приказки и повече работа, толкова по-добре. Надявам се това да ни е принцип. Ако имаше по-добри щяха да са в парламента или щяха да си ни победили”, категоричен е премиерът.

Намерението за здрава работа се оказа заразно и по министерства. Малко след поемането на властта в Гранитната зала на Министерски съвет, служебните министри се разотидоха по ведомства, за да предадат щафетната палка на властта на своите наследници.

“Няма да има експерименти, но в същото време ще се старая на по-бързи обороти да се придвижва реформата в съдебната система, която се очаква от всички наши сънародници, всички български граждани”, каза новият правосъден министър Цецка Цачева.

Новият-стар финансов министър Владислав Горанов пък обяви, че подопечното му ведомство ще върви с разумни стъпки към еврозоната, стабилен държавен бюджет и финансова дисциплина.

 

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …