неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Йовка Димитрова за настроенията преди срещата на върха в Брюксел

Йовка Димитрова за настроенията преди срещата на върха в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов все още не е пристигнал на срещата. Лидерите идват един по един. В момента се преговаря по заключения, които съдържат 8 точки от сделката с Турция. Дипломат, който е ангажиран с преговорите ми каза, че все още по нито една точка няма съгласие.

Това разказа Йовка Димитрова от Брюксел преди началото на срещата на върха между 28-те държавни членки и Анкара.

След преговорите на 17 – 18 март се очаква да бъде окончателно изготвено споразумението с мерките за спиране на имигрантския поток към Европа.

По думите на Йовка Димитрова споразумението не въвлича Европейския парламент, защото е директно между лидерите на държавите-членки и Турция.

Тя е категорична, че целта е нелегалната имиграция да стане легална и държавите от ЕС да запълват квотите с бежанци, като директно „взимат“ сирийци от лагерите в Турция.

„България иска гаранции, че пътят на бежанците няма да се пренасочи през нейна територия, след като са затворени останалите пътища“, каза още Димитрова.

Повече за настроенията в Брюксел вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …