сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Йовка Димитрова за арестите в Брюксел

Йовка Димитрова за арестите в Брюксел

Кореспондентът на Би Ай Ти Йовка Димитрова информира, че вече 7 души са арестувани в Брюксел след акция на полицията.

„Полицията не дава информация какви са тези хора и дали са задържани във връзка с атентатите или с други разследвания. Очевидци казват, че полицейските отряди, които обискират къщите, са придружени от кучета, които душат за експлозиви“, разказа тя в пряко включване за предаването еМисия България.

„Днес няколко медии публикуват информация от единствения разпит на Салах Абдеслам. В събота той е разпитан от следователите, но всички въпроси са били съсредоточени около участието му в парижките атентати, което сега е обект на голяма критика, тъй като се смята, че е била пропусната възможност да бъдат предотвратени атентатите в Брюксел, предвид, че все по-ясно става, че една и съща клетка на ИД е подготвила удара“, каза още тя.

Димитрова посочи, че по думите на адвоката на останалия жив атентатор от Париж Салах Абдеслам, който бе арестуван в Брюксел преди седмица и се намира в затвор в Брюж, той иска да бъде екстрадиран във Франция.

Кореспондентът ни посочи, че в момента може да се говори за правителствена криза в Белгия, макар оставките на вътрешния и правосъден министър да не бяха приети.

Тя информира още, че полети от и за София се извършват от летище „Шарлероа“, около което обаче има няколко кордона за сигурност, и в сградата му се допускат единствено пътници с билети.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …