понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Йовка Димитрова с последното от преговорите на върха с Великобритания

Йовка Димитрова с последното от преговорите на върха с Великобритания

Маратонът от преговори между представителите на британското правителство и ЕС продължава.

Лидерите на съюза не постигнаха съгласие по реформите, за които настоява Великобритания, за да остане в ЕС, стана ясно от думите на председателя на Европейския съвет Доналд Туск след края на първия ден от срещата на високо равнище в Брюксел.

Последното от преговорите по евентуалния Брексит или изготвянето на по-добри условия за оставането на страната в съюза обобщава Йовка Димитрова.

Възражения по условията на Великобритания имаше от редица страни, като в момента текат опити те да бъдат изгладени с посредничеството на Доналд Туск и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

По думите й пет са проблемите, които все още не намират решение, сред които интересуващият и много българи въпрос за социалните добавки, т.е. колко дълго ще работи т.нар. „аварийна спирачка“. Засега премиерът Камерън не отстъпва от искането си това да е за срок от 13 години. Вишеградската група пък настоява само за пет години.

Детските надбавки също са обект на спор, като Великобритания иска те да са съобразени със стандарта на живот, при който се отглеждат децата в родните им страни.

Вижте коментара и репортажи:

Ето какво съобщи и при по-късното си включване кореспондентът ни от Брюксел, след като там пристигна премиерът Бойко Борисов:
[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2016/02/19/JOVKA2.mp4[/KGVID]

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Както се вижда от кадрите, мутрата Борисов пристига в централата на ЕС, със същия маниер на мафиот, с който едно време (за което в България е забранено да се говори) е пристигал в чалготеките. Старите навици умират трудно.