петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Йовка Димитрова: Европарламентът обмисля как да спаси млекопроизводителите от масови фалити
JOVKA картинка

Йовка Димитрова: Европарламентът обмисля как да спаси млекопроизводителите от масови фалити

На извънредно заседание на земеделската комисия на Европейския парламент днес имаше дебат за това как да се помогне на млекопроизводителите и как могат да бъдат спасени от масови фалити. Има предложение за пореден финансов пакет за помощи за половин милиард евро, разказа от Брюксел Йовка Димитрова за предаването еМисия България.

„Кризата в млечния сектор като че ли е най-видимата, тъй като повече от 2 години произовдителите на мляко страдат от срив в цените“, коментира Димитрова.

Тя припомни, че фермерите са изправени пред реална опасност от фалити. Що се отнася до парите за българските млекопроизводители, те ще бъдат около 5 млн. и 800 хил. евро. Според министър Десислава Танева, българските млекопроизводители могат да получат парите още през октомври или ноември. Разпределението на парите е направено като е дадено предимство на държавите, коити имат най-ниски изкупни цени, обясни Йовка Димитрова.

Вижте повече за извънредното заседание на земеделската комисия на Европейския парламент:

Вижте също

koli

Бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите

Възможно ли е бъдещето днес? Националният доверителен екофонд отпусна 1 милион и 300 хиляди лв …