сряда , 13 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Йерусалим столица на Израел – отвори ли Тръмп „вратите на Ада“

Йерусалим столица на Израел – отвори ли Тръмп „вратите на Ада“

Съветът за сигурност на ООН ще заседава извънредно утре по повод решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел. По този повод от палестинската организация Хамас светкавично заявиха, че действията на САЩ „са отворили вратите на Ада“. Какво на практика означава това действие от страна на Тръмп, анализираха в студиото на еМисия България историкът д-р Александър Сивилов и журналистът Огнян Дъскарев.

„Това не е спонтанно решение, подобно решение беше взето и през 1995 година, но Клинтън се уплаши да приложи това решение на Сената. След него всички следващи президенти обещаваха, но не посмяха да го изпълнят. Тръмп не само изпълни предизборното си обещание -това не е провокация. Това е историческата столица на евреите и те имат право да го искат.“, посочи Дъскарев.

Историкът д-р Александър Сивилов заяви, че Русия все още не е изразила официалната си позиция, но тя е ясна.

‘Мението на Русия има огромно значение. Има първи индикации и тя е, че тя не приема решението на САЩ, като се позоввава на решенията на ООН. Кандидатурата на Путин няма връзка с решението на Тръмп, по скоро има връзка с изхвърлянето на Русия от зиманата Олимпиада, а Путин иска да демонстрира стабилна и ясна политика’, каза Сивилов.

Експертите посочиха, че „вратите на ада няма да се отворят“ и напрежението ще отмине до дни. Целият им анализ, вижте във видеото. Още от еМисия България – ТУК.

Вижте също

Моделът „болница в болницата“- отговорът на набедените

След брифинга на прокуратурата за болниците от миналата седмица се повдигна въпроса за модела “болница …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *