понеделник , 16 юли 2018
Начало / ИЗВЪНРЕДНО / Извънредно! Министър Валентин Радев обяви кога ще бъдат разкрити бандитите, отвлекли Адриан Златков и какво се прави по случая

Извънредно! Министър Валентин Радев обяви кога ще бъдат разкрити бандитите, отвлекли Адриан Златков и какво се прави по случая

Министърът на МВР Валентин Радев бе изслушан от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност на парламента. Въпросите, които му бяха зададени,  бяха основно за отвличането на Адриан Златков и проблемите с облеклата и заплатите на полицаите. Би Ай Ти ви направи свидетели на събитието.

„Аз данни по разследването с Адриан не мога да ви дам. Надявам се максимално бързо да разкрием престъпниците. Знам,че това отвличане пречи не само на бизнеса, но и на всички нас. Хората са мотивирани, създадени са екипи, има опит и от двете страни. Аз се надявам, че държавата е по-силна и че ще успеем да ги разкрием. Знаем риска и правим всичко възможно“, каза Радев.
Той допълни,че до момента да изплатени близо 16 770 млн. лева от парите за облекла на полицаите.

„Заплатите са били повишавани през годините. Да не излезе, че сега ще повишим надниците под техен натиск. Това не е така. Ние с тях нямаме разминаваме никъде. Аз от синдикатите никъде не съм чул реални аргументи, защо точно на служителите от МВР да се повишат заплатите. Молих ги да не излизат по телевизията и да обясняват неща, които не са верни. Трябва да намерим верния път. Трябва да се разберем – това ще стане с ваша помощ“, обърна се Радев към депутатите от комисията.

Вижте също

Mинистър Валентин Радев разкри кога и с колко ще се увеличат заплатите в МВР

Десет процента увеличение на заплатите ще получат всички служители в МВР през следващата година. Това …