понеделник , 17 декември 2018
Начало / ИЗВЪНРЕДНО / ИЗВЪНРЕДНО: ГЕРБ доволни от мониторинговия доклад на ЕК, БСП: „Нито една от препоръките не е изпълнена“, ДПС: „Това е обективен провал“

ИЗВЪНРЕДНО: ГЕРБ доволни от мониторинговия доклад на ЕК, БСП: „Нито една от препоръките не е изпълнена“, ДПС: „Това е обективен провал“

Политическите сили дадоха извънредни пресконференции по повод излезлия днес мониторингов доклад на ЕК за България.
Първи представиха позицията си ГЕРБ. „В доклада се вижда, че по всички препоръки, които имаше от предишните доклади, е работено. Ние сме доволни от този доклад, защото той е обективен. Вижда се, че е запълнен луфта, който имаше пред 2007 година при приемането ни за членове на ЕС. Отчита се напредък в борбата с корупцията. И се казва,че от май насам има напредък и че правителството продължава да изпълнява своята политика“, каза Цветан Цветанов.

Крум Зарков изложи позицията на БСП: „Нито една от тези препоръки не е изъплнена. С този доклад Европейската комисия за пореден път ни казва: „Опитйте догодина“. Този доклад е пълен провал“.

Ето и думите на Мустафа Карадайъ: „Преди нас имаше две оценки. Ние ще кажем само две думи: „Обективен провал“. Сега ще се опитаме да прочетем заедно този доклад и да го преведем от брюкселски на български език“.

Повече за мониторинговия доклад на ЕК и неговите послания днес в предаванията на БиАйТи

Вижте също

Mинистър Валентин Радев разкри кога и с колко ще се увеличат заплатите в МВР

Десет процента увеличение на заплатите ще получат всички служители в МВР през следващата година. Това …