петък , 14 декември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Излиза ли българската полиция в нелегалност? Коментар на Люба Кулезич

Излиза ли българската полиция в нелегалност? Коментар на Люба Кулезич

Днес МВР шефът Валентин Радев казал, че напоследък силно нараснал броят на нападения над униформени полицаи. За първите шест месеца на годината са регистрирани 176 нападения над полицаи, което е с 27% повече в сравнение със същия период на миналата година. През 2016 г. е имало 284 нападения над полицаи, отчете вътрешният министър Валентин Радев. Споменал числото 47 само за тази година в Бургас. С 10 повече от миналата година. В Плевен били 13.

В София също много, но министърът не казал точно колко. Като се сетя как приятелят на бившия МВР министър Цветан Цветанов се дереше от сърце, „че нашата полиция ни пази”, питам се дали не е време химнът да бъде променен: „Нашата полиция да пазим!” Да пазим тези, които трябва да бранят нас беззащитните и невъоръжени граждани от побойници, мутри, дебели вратове, обитатели на цигански гета и всякаква друга криминална паплач, която открито се фукляви с безнаказаност. Къде си, Милено?! Дойде време пак да пеем НЕАМ НЕРВИ! Вече има обяснение обаче защо само за година количеството на издадени разрешителни за носене на огнестрелно оръжие у нас се е увеличило на 350 000. Със 100 000 повече в сравнение с миналата година. Явно сме на прага на масови улични сражения.

Само дето няма да разберем КОЙ – КОГО в очертаващата се война. Защото явно полицията е на път да излезе в нелегалност на фона на 350 хилядна армия, въоръжена с пушки и патлаци. За това пък г-н Радев обещал да вземе спешни мерки. Ето какви.“Нашето задължение и това, което можем да направим, е да обучим полицаите точно как да използват, включително оръжие, когато се самоотбраняват. Или други помощни средства, или дори без средства“, подчертал той. Е, това вече наистина е пълна лудница. Време е най-сетне г-н министърът да разгадае тайната как се става униформен полицай в нашето МВР?

Има ли някакви критерии, тестове, образователен ценз, стандарти за физическа, психическа, стрелкова, или както там се казва, подготовка? Да не би г-н Радев да иска да каже, че събират ченгетата от кол и въже, щом ще минават курсове по самоотбрана. Но какво да правят лекарите, медицинските сестри, учителите, които всекидневно ядат бой и явно няма сила, която да ги защити от приматите и идиотите? Всъщност, след самопризнанията на поредния министър от ГЕРБ катапултиран в МВР, въпросът вече стои много по-ребром и доста по-фундаментално.

Кой ще ни защити от парашутистите и калинките в парламента, от кумците и кумиците в общините, които не са хасковски феномен, а повсеместен? Кой ще ни опази от братовчедите, от баджанаците, от гаджетата, от стринките и вуйчовците, намърдали се на топли служби благодарение на превръщането на властта и на политиката в дойна крава. Власт в името на народа ли? Забравете! За вимето на народа става дума. За вимето на обществените поръчки за стотици милиони. За вимето на партийните субсидии и облаги. Смукачите знаят как и го могат. Нищо и никой не може да ги спре, щом и полицията тепърва тръгва на училище.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Дървосекачът

    НЕ виждам каквоОще да го усукваме, г-це Кулезич…
    – АбсолютноВсички Български Органи за Ред&Сигурност – Незабавно по модела Грузия+Украйна !
    НО ! – на Ен-факториел Степен.

  2. Ivan Koptchev

    Люба, има хапчета против кашлица от тютюнопушене. Пушач съм, но не ги вземам защото не се появявам в какъвто и ще да е ефир на живо. Ама ти?