петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Изкушения от Лондон: Сладкарят Иван Александров и неповторимите му торти

Изкушения от Лондон: Сладкарят Иван Александров и неповторимите му торти

Иван Александров e български сладкар, който твори истински произведения на изкуството в сърцето на Лондон. Кулинарната му история започва преди повече от 15 години в Техникума по обществено хранене в София. Там една учителка – госпожа Влахова, го разпределя в профила сладкарство, с обещанието един ден да ѝ благодари.

Преди няколко години Александров заминава в Лондон със семейството. Казва, че това е едно от най-трудните решения, които е вземал. Синът му Калоян вече е на четири години. Вече има вкус за сладкиши и интерес към професията на баща си. Момчето има много силна връзка с чичо си – актьора Владимир Карамазов, по-малкия брат на Иван Александров. Чичото и племенникът се срещат по няколко пъти в годината – любимо време и за двамата.

За предизвикателствата в сладкарството, за скока в дълбоките води на професията и живота в чужбина – с Иван Александров разговаря Десислава Микова.

[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2016/01/15/IVAN_ALEKSANDROV.webm[/KGVID]

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …