петък , 20 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Изхвърлянето на ЦСКА от Лига Европа – справедливост или криминален акт

Изхвърлянето на ЦСКА от Лига Европа – справедливост или криминален акт

УЕФА извади ЦСКА от жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа, въпреки че до последно червените бяха в списъка на поставените отбори. Наместо това „Дунав-Русе“ зае първото място сред непоставените.

По-късно ръководството на ЦСКА публикува подробности за това, което определи като криминално изваждане и беззаконие, като се закани да предприеме всичко възможно в защита на своите права и и интереси.

Горещата тема и странния обрат в решението на УЕФА в „Спорно за спорта“ коментираха Георги Илиев-Майкъла, дългогодишен футболист и директор на стадион „Българска армия“, както и спортният журналистът Никола Дърпатов.

Според Илиев ЦСКА са си извоювали с много труд правото да участват, а ръководството на тима е създало сериозен отбор, доказал с играта си, че трябва да бъде част от турнирите. Жалко за тези великолепни фенове, каза той.

Според Майкъла обаче правилото, че нов клуб няма право да играе, е категорично, а според него, колкото и да не искаме да признаем, става дума за нов клуб. Той обаче не разбира парадокса, че БФС е издал евролиценз за участие, знаейки, че ЦСКА няма право да участва три години.

За мен Боби Михайлов лично направи всичко ЦСКА да могат да участват, вярва все пак футбулистът. Според него мениджърът на ЦСКА Стойчо Стоилов също е прав да защитава на всяка цена клуба.

Георги Илиев се надява, че това няма да навреди на ЦСКА. Той призова и за обединение на червените фенове.

В разговора се включи и журналистът Никола Дърпатов, според който няма как ЦСКА да се третира като нов клуб. Той провидя задкулисие в случилото се, като намекна, че вътре в България някой не иска силен ЦСКА, а конкурентът е един – „Лудогорец“, т.е. Кирил Домусчиев. Някой в БФС не си е свършил работата, смята Кърпатов.

Чуйте какво още му е направило впечатление, както и целите коментари на гостите:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …

2 коментара

 1. Драгомир Дачев

  ЦСКА-София, НЕ Е конкурентен отбор на Лудогорец! Никога не е бил! За 6 години, предишното ЦСКА, както и сегашното, ново, ЦСКА-София, НЯМАТ победа над Лудогорец в А група! Как може, отбор без победа, радващ се на равен резултат и 1 точка срещу Лудогорец и 16 точки разлика в крайното класиране да е конкуренция на Шампиона…
  Защото БФС даде лиценз на ЦСКА-София за ЛЕ? Защото в противен случай, сектантите на ГГ щяха отново да обвинят всички, в това число и чистачките в централата на БФС в заговор. Плюс това ЦСКА-София до последно „съди“ всички наред. Ако все пак бяха спечелили този казус, и при липса на лиценз от страна на БФС… Трябва ли да ви напомням, сектантите от ЦСКА какво направиха със сградата на БФС преди няколко години…
  В крайна сметка, всички червени се правят на ощипани и отказват да си отварят очите за истината, която въз основа на правилата казва:
  – ЦСКА-София е НОВ футболен клуб
  – Всеки НОВ футболен клуб, няма право да играе 3 години в евро турнирите
  – УЕФА беше сложила името ЦСКА-София в урните, защото през това време имаше редица жалби, които бяха подадени от отбора и трябваше нужните органи да вземат решение по този въпрос.
  Всичко останало е простотия българска и наивна фенщина, която забравя как българското футболно първенство беше напълно променено заради ЦСКА-София и бяха потъпкани редица закони, правила и т.н. Защо ГГ не се жалва в УЕФА, ФИФА и пред Вселенския събор миналата година? Защо всички повтарят като латерни една и съща лъжа? Защо „футболната общност“ в България игнорира факта, че за да бъдат спестени милиони задължения един футболен клуб беше умишлено фалиран и беше създаден НОВ, който по правилата на международните футболни организации НЯМА право да играе в техните турнири? Защо всички обвиняват БФС, Лудогорец и всички останали отбори (че и Дунав Русе) в това, че са против ЦСКА-София, при условие, че само и единствено благодарение на всички тях, съгласили се миналата година на този формат на българското първенство, червеният отбор сега играе в елитната ни група?
  Не се хабете, отговорите са ясни и въз основа на факти. Фактите са много стабилно състояние на действителността. А, всичко останало е загуба на време и в крайна сметка ще се отрази само и единствено на жлъчните мехури в червената хунта…

 2. Ивайло Игнатов

  Не съм фен на конспиративните теории, но ето някои неща, които просто не разбирам:
  1. Защо Попов веднъж каза, че за участието на ЦСКА в ЕКТ ще се произнесе УЕФА, а малко по-късно отсече, че никаква УЕФА няма да се произнася, а само БФС ще реши? Некомпетентен ли е, преднамерено ли го е направил или просто леко се е объркал?
  2. Защо БФС иска изключение от правилото „за трите години“ от УЕФА, след като УЕФА не може да направи изключение, а самото БФС си е написало анекс към правилника за лицензиране, в което е уреден този въпрос?
  3. Защо в деня в който УЕФА им отговори на въпроса за изключението отрицателно, БФС даде лиценз на ЦСКА за ЕКТ?
  4. Защо без да е отстранен ЦСКА, УЕФА бяха сложили Дунав в списъка с участниците?
  5. Защо в деня на решението на КАС, още преди да е излязло, УЕФА махнаха Дунав от списъка и сложиха ЦСКА?
  6. Защо ако е нов клуб ЦСКА е с коефициента, името и емблемата на фалиралото дружество?
  7. Защо пред КАС УЕФА са признали лиценза издаден от БФС, а в деня на жребия са променили решението си?
  8. И най-вече не разбирам едно – какви сме ние за УЕФА – нов клуб ли, Чавдар ли, Литекс ли, или ЦСКА?
  9. Как Разград участваха в ЕКТ без да имаха 3 години членство в БФС? Ако е направено изключение, на базата на какви аргументи е направено и защо в случая с ЦСКА не е повторено?
  Личното ми мнение е, че БФС, раздвоени от желанието си ЦСКА да им вдигне рейтинга на първенството и очевидната си рестриктивна политика към нашия клуб, такава огромна каша забъркаха, че всеки следващ ход обърква нещата още повече. В недоизмислената си схема забъркаха и УЕФА, с която очевидно добре си сътрудничат по прикриването на собствените си грешки.
  Всичко това трябва да спре!!!