четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Избрани филми от „София филм фест“ достъпни онлайн във виртуална зала

Избрани филми от „София филм фест“ достъпни онлайн във виртуална зала

Макар че фестивалът „София филм фест“ завърши преди месец, добрата новина е, че той продължава, макар и виртуално – онлайн. Как – разказва заместник-директорът на фестивала Мира Сталева.

Предлагаме на всички, които са пропуснали събитията, да гледат безплатно и от всяка точка на страната 11 избрани заглавия от фестивала, като селекцията е доста разнообразна, обяснява тя.

Както на живо, принципът е, че който се появи първи, си запазва „място“ във виртуалната зала, която разполага с 200 места. След запълването й, тя се затваря. Хубавото обаче е, че с един „билет“, филмът може да се гледа от много хора – семейство, приятели.

В момента е отворена и възможността млади хора, участвали във фестивалното издание за учщи, да пращат кандидатурите си, като един от тях ще бъде избран да участва в младежкото жури на фестивала във Венеция тази година.

Сталева разказа и за друг готвен проект – на 7 май в Дома на киното, който се нарича „Наградата на младата публика“ (до 14 години). В рамките му се показват три филма, подбрани от специална комисия, пред млада публика в цяла Европа, която ги обсъжда и оценява, като се избира един от тях във всяка страна.

Мира Сталева отправи и покана за кино за филма на Кен Лоуч „Аз, Даниел Блейк“, който спечели „Златна Палма“ м.г.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …