четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Изборите в САЩ – коментар на Огнян Дъскарев

Изборите в САЩ – коментар на Огнян Дъскарев

Президентската надпревара в САЩ и двубоят Доналд Тръмп и Хилари Клинтън – коментира Огнян Дъскарев, американски гражданин, който от няколко години живее в България.

„Неодобрението към Доналд Тръмп е голямо. 63% от американците не го одобряват. Хилари Клинтън не я одобряват 54%. Според всички социологически проучвания тя го побеждава с около 10% на генералните избори“, отбеляза Дъскарев.

По думите му има 2 ситуации, при които той може да стане президент.

„Първо, Хилари е разследвана за скандала с имейлите. Ако бъде подведена под отговорност – всикчо се променя. Не мисля, че ще бъде кандидат за президент, и  ще изкочи напред Сандърс, който е обичан от младите, но той е компроматирана личност. Това е първият сценарий“, каза Дъскарев.

Според него вторият сценарий е, ако стане чудо и Доналд Тръмп мобилизира десетки милиони американци, които до момена не са гласували.

„Това, което направи президентът Рейгън, когато победи любимеца Джими Картър. Имаме нещо подобно и сега“, посочи Дъскарев.

 

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …