неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Изборите в Австралия през погледа на българката Силвия Лозева
AUSTRALIA_VOTE картинка

Изборите в Австралия през погледа на българката Силвия Лозева

Почти равни резултати за Либерално-националната коалиция и Лейбъристката партия на парламентарни избори в Австралия, сочат първите екзитполове. Крайните резултати за долната и горната камара на парламента ще бъдат ясни до дни, а за сената – до месец, коментира в еМисия България Силвия Лозева от Пърт, Австралия.

Самата тя не е могла да гласува, но е участвала активно, като е раздавала листовки – нещо, което там е разрешено и в изборния ден.

Поради огромните разстояния в Австралия, местата, на които може да са гласува, са много – почти във всяко училище и църква, но има и пощенски вот, от който се очакват над 1 млн. гласа, отбеляза Лозева.

По думите й изборите са били изключително напрегнати, като в изборния ден е станала свидетел и на неприятни инциденти между доброволци на различните партии.

Гласуването е задължително и много от бюлетините са невалидни, с шеги, коментари и рисунки, отбеляза още Лозева. Според наблюденията й все повече хора гласуват за малки независими партии, както и за Зелените.

Подробности за изборния процес в Австралия чуйте в целия разговор:

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …