четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Изборите през погледа на писателката Силвия Томова: Новият парламент ще живее година

Изборите през погледа на писателката Силвия Томова: Новият парламент ще живее година

Писателката Силвия Томова гостува в студиото на еМисия България и коментира как изглеждат изборите през погледа на писателя. Според нея, Румен Радев е спечелил гласовете на хората с умерено, спокойно говорене, баланс и е вдъхвал доверие. Тонът на Корнелия Нинова е бил изострен през последните дни на кампанията и това е изплашило някои от избирателите, смята писателката.

Тя сподели, че би се доверила на партия която посочва ясни цели, реалистични хоризонти и начини за постигането на тези цели. „Това, което научихме по време на прехода, е как да си служим с кухи фрази и как да се противопоставяме един на друг“, коментира Томова. Писателката разказа, че героите на новия й роман не вярват в промяната. По думите й, хората са обезверени.

„Пътувах в 280. До мен бе седнала млада компания. Рейсът беше претъпкан, те се държаха ужасно и никой не се опита да им направи забележка, може би от страх. Те бяха агресивни, лигавеха се, пускаха високо музика. Изглеждаше страшно“, сподели Томова.

Тя коментира и въпроса могат ли младите хора да бъдат върнати в политиката и активни ли са те.

„Младите хора не мислят, че политиката е инструмент, който може да промени нашия живот и общество. Ако младите хора мислят само за оцеляването си в днешно време и по-абстрактно мислене, няма да бъдат участници в политиката“, коментира писателката.

„Гласувах с надежда за промяна, но мнозинството решава. Би било хубаво политиците в парламента да покажат, че може да има и конструктивна опозиция, защото това е част от политическия процес. Ако няма контра или антитеза на това, което ни се предлага, няма и надежда за промяна“, подчерта Силвия Томова. Тя предрича, че следващото Народно събрание „ще живее“ не повече от година.

Чуйте целия разговор със Силвия Томова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …