петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Иво Славейков: Черното тото е факт. Националният отбор участва в тези схеми

Иво Славейков: Черното тото е факт. Националният отбор участва в тези схеми

Черното тото в България – манипулирането на мачове заради залози, не е мит, това е реалност и факт. Оттук нататък въпросът е какво правим.

Това заяви категорично спортният журналист Иво Славейков в „Спорно за спорта“.

Поводът за поканата му бе негов материал от изминалата седмица, озаглавен с репликата на Ивелин Попов към Иван Иванов „Играете в черно тото“, в който става дума за скандала в националния отбор и съмненията за манипулиран мач.

Славейков не се съгласи с един от предишните гости в предаването, че материалът, с който разполага селекционерът Ивайло Петев, не е достатъчно добър. С този материал само два квалификационни цикъла измъчихме Италия, припомни той.

„Не говорим за лош материал. Иван Иванов е много добър защитник, но какво прави той? През 2009 г. заради него Бербатов си тръгна от националния отбор. В мача Кипър:България – 4:1, вторият и третият гол бяха безумни. Пак Иван Иванов замесен.“ Славейков даде примери и с други мачове и съмнителни грешки на футболиста.

В студиото бяха показани и кадри от конкретни двубои, които те коментираха.

Междувременно сигнал от УЕФА за залози няма, отбеляза и водещият.

Според Има Славейков има стена от чиновническа заинтересованост – „заплатите да си вървят, футболът да си върви“. Той обаче подчерта, че ако един футболен бос (визирайки Борислав Михайлов) търпи играч като Иван Иванов, то значи логично и той е замесен в черната игра.

Журналистът разкри също, че е имал сериозни контакти с хора в ГДБОП от отдела за борба с компютърните престъпления и незаконния хазарт, като разкри, че са му звънели да им даде информация за телефоните на две лица, заподозрени за манипулиране на мачове.

Става дума за синовете на много известен български спортен треньор, които е трябвало да бъдат подслушвани. Въпреки обещанието ако има нещо сериозно, той пръв да го научи, по думите му са минали години без да чуе нищо.

„Разбирам, че тези лица са работели фактически за албанската тото мафия, която от години успешно е спирана от българската… Почвам да смятам, че съм бил използван, за да получават информация едните за другите“, добави Славейков, като попита каква работа и в чия полза е вършил тогава този отдел в ГДБОП.

Той заяви, че е готов да докаже всичко това в съд и прокуратура, но никой не го е викал.

Чуйте целия разговор с журналиста:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …