понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Иво Беров: Политическото събитие на 2016 г. е сблъсъкът между модерния и средновековния свят

Иво Беров: Политическото събитие на 2016 г. е сблъсъкът между модерния и средновековния свят

Политическото събитие на 2016 г. е сблъсъкът между модерния, напреднал, цивилизован, развит свят и средновековния свят на верска непоносимост и ретроградни виждания, които не признават достиженията на науката.

Това заяви журналистът Иво Беров в коментара си за събитията, с които ще запомним политическата 2016 г.

„Интересна година я правят шумотевиците по медиите, но 2016 г. е по-скоро леко обезпокоителна заради мигрантската криза. Другото интересно е, че се създава нещо, което се нарича „следистината“, което така изопачава истината, че тя става съвсем друга“, смята журналистът.

„Всички говорят закраха на либералната система, а това, което тази година доказа, е пълното господство на либералната система. И неслучайно всички се стремят към това общество, а не обратното“, допълни още той.

По думите му, през отиващата си година сякаш никой не е забелязал и оценил развитието на науката.

„Благодарение на науката и високите технологии Съединените щати от най-голям вносител на нефт станаха може би най-големият производител на нефтТози факт доведе до срива на цените на нефта и пропадането на путиновата политика, която беше основана не на инвестиции в наука, а в инвестиции в руския свят“, категоричен е Беров.

По думите му, в България от няколко години на власт е глупостта и простащината и вече достигат своя връх.

„Някакъв човек, представете си, който умее да събира вицове в интеренет, вече разиграва цяла държава със своите хрумвания, които са некомпетентни и показват неговото неразбиране, а след него тръгват милиони хора. Ако не се сещате, говоря за сценаристите на Слави Трифонов. Лошото е, че има опасност простащината да забави развитието на страната с 4-8 години“, смята още журналистът.

„Не виждам политическа сила, която да дърпа нещата нагоре. Всички хитрости, които се случват напоследък със смяна на правителства, нямат никаъв политически смисъл. Те нямат зад гърба си виждания, убеждения, нямат далновидност и решение на проблемите на България и виждане за това накъде трябва да вървим. Затова тези неща въобще не заслужават политически анализ, защото това не е политика, а хитрости“, подчерта Иво Беров.

Вижте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …