петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Иво Атанасов: Вяра Анковa може да остане генерален директор на БНТ и след края на конкурса

Иво Атанасов: Вяра Анковa може да остане генерален директор на БНТ и след края на конкурса

в студиото на еМисия България гостува Иво Атанасов – член на СЕМ. Той коментира отчетите на Съвета на БНТ и на БНР, скандалите около Бетина Жотева, непремерените изказвания на журналисти в БНР и предстоящия конкурс за нов генерален директор на БНТ.

„Ако г-н Волгин не беше казал „подкрепям“, а „коментирам“, щеше да има друг нюанс. Той не го е казал от ефира на БНР, а те се разграничиха от изказването му. Не бива да има толерантност към криминални действия. От друга страна, може да се спори до колко е легитимно решението за демонтиране на паметника“, каза Атанасов.

Според Атанасов, членовете на СЕМ трябваше да заемат активна позиция по скандала с Бетина Жотева.

„Регулаторът трябваше да има позиция по казуса с Бетина Жотева. Аз съм съгласен, че ние като колеги не може да й искаме оставката, но такова поведение не може да се толерира. Аз на нейно място щях да си подам оставка, защото законова възможност за отзоваване на член на СЕМ няма“, коментира Атанасов.

В навечерието на конкурса за генерален директор на БНТ, Атанасов зави, че има възможност Вяра Анкова да остане на поста си.

„Ще видим различни концепции и фигури. Ние сме малка страна и се познаваме, знае се кой какви умения за менажиране има. Кандидат, който не успее да ме убеди, че ще осигури баланс на различните гледни точки, хич да не се гласи за поста. Процедурата по избор на нов генерален директор се забави, започваме с година закъснение, има възможност г-жа Анкова да остане на поста и след конкурса, ако няма победител от него“, допълни Атанасов.

Целия разговор с Иво Атанасов, вижте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …