четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Ивинела Самуилова за връзката със земята, небето, рода и за книгата си „Бабо, разкажи ми спомен“
KNIGA картинка

Ивинела Самуилова за връзката със земята, небето, рода и за книгата си „Бабо, разкажи ми спомен“

Необикновени истории за бягството от градската цивилизация и завръщане към житейските уроци на мъдреците от селото събира в книгата „Бабо, разкажи ми спомен“ авторката Ивинела Самуилова. Тя гостува в студиото на еМисия България.

„Опитвам се с тази книга да потърся и открия смисъла в традициите и да възстановя тази връзка между поколенията. Смисълът е да си припомним кои са основите на живота, защото днес като че ли живеем във вакуум, а най-важните ни опори са връзката ни със земята, с небето и между поколенията“, смята Самуилова.

„Възстановявайки тази връзка чрез вникването в смисъла на това, което ни скрепява, може да се получи това истинско предаване, за да остане нещо, което е от значение за съхраняването на една култура и една нация“, коментира авторът на книгата.

Тя сподели, че всеки ден получава писма от читатели, които разпознават своите баби в образа на баба Жива от книгата.

„Дали ще остане жива баба Жива, дали ще остане жива тази традиция, зависи от нас, дали ще успеем да я съхраним“, посочи Ивинела Самуилова и сподели, че й прави приятно впечатление инициативите на младите за връщане към корените и възстановяването на селските къщи.

Чуйте целия разговор с Ивинела Самуилова и научете повече за книгата й „Бабо, разкажи ми спомен“ в следващото видео:

Вижте също

bace

„Без целофан“: Престрелки между Цацаров и Марешки, Борисов с новина за газовия хъб и проверка на място от Сашо Диков за небостъргачите в София

Словесни престрелки и взаимни обвинения между зам.-председателя на парламента и лидер на партия Воля – …