четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Иван Стоименов с фотообиколка на президентската институция през годините

Иван Стоименов с фотообиколка на президентската институция през годините

Иван Стоименов е фотожурналист 45 години и е успял да снима почти всички представители на президентската институция. „Тази институция се появи след т.нар. преврат. Измислиха президентската институция, но Петър Младенов така си остана – председател президент“, припомни Иван Стоименов.

„Въпреки че са официални снимките, за мен винаги е било важно да следя реакциите и чувствата на хората, които правят събитието“, сподели Стоименов.
Кадрите му са запечатали Петър Младенов, Жельо Желев, Жан Виденов, Петър Стоянов, Блага Димитрова, Георги Първанов и много други лица от българската политика. На някои от снимките се вижда и по какъв начин колегите му работят.

„Когато стана вече президент, започнах да се срамувам от незнанието му как да се държи. Работата ми е била да бъда коректив на политиците. Петър Стоянов се закле пред парламента, а след това излезе отвън да се закълне пред алтернативния патриарх Пимен“, разказа Стоименов. Той подчерта, че най-добрият президентски пиар е Нери Терзиева.

„Всеки президент има своите качества. С кого се среща и как се държи за мен е било много важно за политиките, които води“, добави фотожурналистът.

„Много е трудно да направиш добрата снимка. Много е лесно да направиш лошата. Политиците трябва да се съобразяват с това. Ние сме техен коректив и ги учим как да се държат“, смята Иван Стоименов.

Той каза, че за Румен Радев има много големи очаквания – да бъде президент, който да отстоява българските позиции навън и да кара родните политици да се грижат повече за българските интереси.

Чуйте целия разговор с фотографа Иван Стоименов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …