петък , 14 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Иван Костов: Новата Студена война е най-големият риск за сигурността ни

Иван Костов: Новата Студена война е най-големият риск за сигурността ни

Политическата криза, която започна през 2013 г., продължава, макар и с частични стабилизации, които обаче не я премахват. Това заяви Иван Костов в първата част от едночасово интервю за Би Ай Ти, в която очерта някои от новите и старите рискове пред сигурността на страната ни.

Гледайте другите му части в идните издания на еМисия България.

Като най-голям риск Костов определи избора на Русия да влезе в Студена война след анексията на Крим и нахлуването с войски в Донбас. Война, която по думите му се води с всички средства – през икономическо проникване чрез инвестиции и поемане на контрол (като той даде пример с контрола върху българската телекомуникационна компания), чрез доминиране върху политическите партии у нас (като изреди мнозинството от тях – БСП, АБВ, „Атака“, ВМРО и дори ДПС, припомняйки, че в турските медии за Ахмед Доган се говори директно като за руски агент), така и чрез т.нар. хибридна война.

Иван Костов е категоричен, че по всички теми, които са важни за Русия, нейните тези доминират българските медии и сайтове.

Участващите активно в Студената война и атакуват, и се бранят – за разлика от българската страна, която въобще не се отбранява, и това трябва да е много ясно, заяви той.

Костов даде пример за фалшиви внушения със свалянето на малоазийския самолет, което, по думите му, според мнозинството български избиратели е дело на Киев, а не на руската ракетна установка БУК, както сочат доказаните факти.

„Това е само едно от многобройните напластявания на пропагандната агресия, а тя е такава, защото не получава отговор от страната на българските политици и медии. От всички политически партии и лидери у нас няма нито един, който да защитава евроатлантическата кауза в тази конфронтация с Русия. Нито една партия не го е включила в програмата си заради обществените нагласи“, каза Иван Костов.

Различаването на пропагандата от лъжата и съпоставянето на получената информация с фактите е абсолютно задължение на медиите, категоричен е още Иван Костов. Според него неутрална позиция по отношение на поднасяне на фактите една честна медия не може да има.

Според Иван Костов сред новите рискове е и оспорването на влиянието върху България както от страна на Русия, така и от страна на Турция, в която се установява неоосманистки режим.

Чуйте в тази част от интервюто с него и каква е оценката му на поведението и политиките на новия американски президент Доналд Тръмп:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

7 коментара

 1. Можеш да се хванеш за граматическата грешка, когато няма какво да кажеш.1. Едно е сигурно няма да си вложа парите в банката в която си назначил дъщеря си за консултант. 2.Няма да се лекувам в здравната система в която си назначил от едноличната си партия (ДСБ )министър да ми взема пръстови отпечатъци.3. Няма да ти пиша по вече,защото от КОСТОВИСТИ КОСТ ми заседна в гърлото.

 2. Дървосекачът

  Г-н гл.ас. Е както винаги ИзлишноДеликатен….
  … ТА ! : – Кога НайНакрая Ще запознаете Хората с Двустъпковата, БиАй ?

 3. Kostov Absolut

  СИГУРНУСТ, Той е единственият държавник, който създаде нещо за теб персонално, но това че хора като теб не разбират нещата, не познават Фактите и не могат сами да си вържат връзките на обувките, но говорят ли говорят – на теб такива като вас мога само да кажа, че живеете прекалено добре за интелекта, който притежавате!…

 4. Най голямата заплаха за българите е олигархията която създаде Иван Костов. 1. Направи приватизация чрез ДЪРЖАВНА СИГУРНУСТ в интерес на комунистическата номенклатура и руснаците. 2. Не беше извършена декомунизация и лустрация. 3. Доказателство НЕФТОХИМ беше продаден на руснаците( ЛУКОИЛ) от ИВАН КОСТОВ .В резултат на приватизацията и на ИВАН КОСТОВ над два милиона българи са прокудени от БЪЛГАРИЯ. 4. Българския преход към демократично общество е голям ПРОВАЛ . Доказателство – ширещата се КОРУПЦИЯ навсягаде в държавата с неработещи институции в обществен интерес.5. РЕЗУЛТАТА- нисък стандарт на живот и милиони българи без достъп до здравеопазване. 6. Ниско платения труд, даже се гордеят с това( щели да доидат инвестиции). Да изреждам ли още…

 5. Vladimir Georgiev

  Както винаги Иван Костов е абсолютно прав. За жалост българската политическа класа е готова да клекне пред руската агресия, която може да се обърне и срещу България.

 6. Ха, ха….променихте заглавието, а то беше за руската хибридна атака срещу България. Дори и във вашата ли телевизия е забранено да се казва истината за руската агресия?!!?

 7. По време на неговото правителство, Иван Костов направи много кадрови грешки и се обгради с неправилните хора, но благодарение на усилията на Иван Костов, България днес е член на ЕС и НАТО.

  Той беше единственият държавник в последните 70 години от нашата история, който не се изплаши да проведе реформи и да откъсне България от смъртоносната прегръдка на Кремъл. И затова трябва да му бъдем вечно благодарни.