понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Иван Кънчев: С „Наръчник на приключенеца“ искаме да запалим интереса към историята

Иван Кънчев: С „Наръчник на приключенеца“ искаме да запалим интереса към историята

В събота, на 3 декември, започва новото предаване „Наръчник на приключенеца“, дело на екипа на сдружение „Българска история“.

В студиото на „Жива връзка“ гостува водещият на „Историята оживява“ Иван Кънчев.

„Отиваме на интересно пътешествие из страната. Още в първия епизод посещаваме четири различни дестинации“, разказа той. И допълни, че новото предаване ще има състезателен характер, а участниците ще бъдат оценявани от радио и телевизионния водещ Драгомир Симеонов.

Иван обясни, че са се заели с своеобразно туристическо предаване заради убеждението си, че човек по-лесно може да се запали по историята, когато се докосне до нея на място.

„Задачите са най-разнообразни. От това да намерим някой по-непознат връх, от който се разкрива невероятна гледка, през задача да посетим интересен музей, до манастир, който съхранява древна история и легенда, която е характерна за някоя част на страната“, разказа още той.

Идеята ни е хората да посетят всички дестинации, които ще им покажем, сподели още Иван. Затова и началният час на предаването ще бъде 9.30 ч в събота, за да предизвикат интереса и хората да тръгнат на пътешествие веднага.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …