сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Иван Бакалов за идеята за заселване на бежанци в обезлюдени райони у нас

Иван Бакалов за идеята за заселване на бежанци в обезлюдени райони у нас

Журналистът Иван Бакалов коментира в предаването еМисия България предложението да се заселват хора с бежански статут в обезлюдени райони у нас.

По думите му проблемът с миграцията в България се представя като „нещо, свързано с войните“, макар в момента мигрантите, които пристигат у нас да не са хора, бягащи от война. Той посочи, че 9 от 10 мигранти са афганистанци, идващи от спокойна страна, в която има дори български военни сили.

„Ние, като държава, направихме така да обезлюдим тези села и сега ще търсим работа на някакви. Лишихме хората от поминък там, прогонихме ги и сега какво следва?! Какви можем да докараме?! В момента 9 от 10 мигранти, които влизат в България, са афганистанци. Те какво могат да правят на село?! Трябва всеки ден социалната кухня да им кара храна. Какво могат да работят…“, каза Бакалов.

Според журналистът идеята за заселване на бежанци в обезлюдени райони под някаква форма ще се случи, но в България ще дойдат най-необразованите.

„Тук, в България, който не е поискал, не сме му дали статут на бежанец. Това не е политика“, подчерта журналистът и допълни, че в Америка и цивилизавания свят мигранти се приемат по определени критери, специални програми и квоти, а „у нас приемаме който дойде, че и ще му дадем къща на село“.

По думите му няма смисъл в бедни страни да се наливат пари, а в Европа да приемаме всички, които дойдат.

„Това е сблъсък на цивилизации. Ангела Меркел създаде бежанската вълна с призивите, че ще приемаме всички“, заключи Бакалов.

Вижте в следващото видео и историята на едно сирийско семейство, което бяга от живота в район, контролиран от „Ислямска държава“, изминава пътя до България и се озовава в София, разказана в репортажа на колегата ни Николай Драганов

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …