неделя , 22 юли 2018
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков за явлението медицински туризъм

Ивайло Везенков за явлението медицински туризъм

Повече от половин милион американци пътуват всяка година с цел медицински туризъм извън страната. Повече за този феномен – разказа в „Жива връзка“ кореспондентът на Би Ай Ти в Аризона Ивайло Везенков.

„Основната причина за този вид туризъм е, че здравната система в Америка е доста сложна. Не всички имат медициански застраховки, а и дори да имат това не означава, че те покриват абсолютно всички нужди от здравни грижи, които човек може да има. Затова медицинският туризъм се случва, въпреки факта, че Съединените щати са стабилна и заможна държава“, коментира Везенков.

По думите му 9 млн. души всяка година пътуват в търсене на по-достъпни здравни грижи. Той допълни, че в Америка 50 млн. души нямат здравна застраховка, което ги кара да предприемат пътуване, за да си осигурят медицински грижи.

„В световен мащаб Индия е номер едно в медицинския турузъм. Близо 4 млрд. долара годишно се печелят от този бизнес. Повече от 350 млн. американци са пътували, за да получат медицински грижи там. Другата доста известна дестинация за медицински туризъм е Тайланд, но най-вече за пластична хирургия“, отбеляза още кореспондентът ни.

Той посочи, че американците в Аризона, които нямат здравни застраховки, пътуват до Мексико особено за зъболекарски услуги, поради близостта на щата с Мексико.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …