петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков за явлението медицински туризъм
JIVA_IVO картинка

Ивайло Везенков за явлението медицински туризъм

Повече от половин милион американци пътуват всяка година с цел медицински туризъм извън страната. Повече за този феномен – разказа в „Жива връзка“ кореспондентът на Би Ай Ти в Аризона Ивайло Везенков.

„Основната причина за този вид туризъм е, че здравната система в Америка е доста сложна. Не всички имат медициански застраховки, а и дори да имат това не означава, че те покриват абсолютно всички нужди от здравни грижи, които човек може да има. Затова медицинският туризъм се случва, въпреки факта, че Съединените щати са стабилна и заможна държава“, коментира Везенков.

По думите му 9 млн. души всяка година пътуват в търсене на по-достъпни здравни грижи. Той допълни, че в Америка 50 млн. души нямат здравна застраховка, което ги кара да предприемат пътуване, за да си осигурят медицински грижи.

„В световен мащаб Индия е номер едно в медицинския турузъм. Близо 4 млрд. долара годишно се печелят от този бизнес. Повече от 350 млн. американци са пътували, за да получат медицински грижи там. Другата доста известна дестинация за медицински туризъм е Тайланд, но най-вече за пластична хирургия“, отбеляза още кореспондентът ни.

Той посочи, че американците в Аризона, които нямат здравни застраховки, пътуват до Мексико особено за зъболекарски услуги, поради близостта на щата с Мексико.

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …