сряда , 21 март 2018
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков за „войната“ между Доналд Тръмп и медиите

Ивайло Везенков за „войната“ между Доналд Тръмп и медиите

Президентът Доналд Тръмп каза, че медиите „не отразяват както трябва“ екстремистките нападения. Това се случи по време на реч пред Централното командване на САЩ в щата Флорида. Тръмп каза, че медиите не обръщат достатъчно внимание на подобни събития.

„Това не е първото пререкание между медиите и американския президент. Войната, както самите медии я наричат, започна още преди Доналд Тръмп да влезе в Белия дом. Той не крие, че недолюбва журналистите. Стигало се е до моменти, в които той буквално гони репортери от някои от събитията, на които говори“, отбеляза кореспондентът ни в Аризона Ивайло Везенков.

По време на речта си президентът спомена, че медиите, или както той ги нарече “непочтените медии”, не са обърнали достатъчно внимание на екстремистки атаки като тези в Сан Бернардино, Калифорния, в Бостън или в Париж.

Разбира се, медиите отразиха неговите ввърдения, но отговориха с кадри и репортажи от архива, които недвусмислено показват начина на отразяване на въпросните терористични атаки.

Други медии обаче признаха, че са неглижирали голяма част от терористичните атаки, които не са с такъв голям мащаб и не привличат толкова бързо окото на западните медии, тъй като в Близкия Изток, например, всеки ден се случват подобни неприятни инциденти.

Отстрани изглежда забано, но всъщност не е, коментират различни медии и анализатори, каза още Везенков и допълни, че медийната ситуация е напрегната.

„Той просто се опитва да създаде страх. Очевидно неговите поддръжници ще го подкрепят, каквото и да каже. Мисля, че е ужасно, че е поставил медиите от лошата страна. А той е против нея. Това въобще не е истина. Ако отделяше повече време да следи други медии, а не само тези, които харесва, може би ще стои настрана от тези атаки. Дори аз имам приятели, които не следват журналистика и които казват лоши неща за медиите. Аз се отбранявам и казвам, че войната определено продължава. Винаги им обяснявам нашия метод и защо историите са такава, каквато са. Te ги възприемат като пристрастни, либерални, но не са. Такъв е светът“, каза за Би Ай Ти журналистът в Аризона Бейли Паркинсън.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …