сряда , 29 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков за набиращите скорост кампании срещу президента Доналд Тръмп
JIVA_IVO картинка 1

Ивайло Везенков за набиращите скорост кампании срещу президента Доналд Тръмп

Различни кампании и подписки срещу президента на Съединените щати Доналд Тръмп набират все по-голяма популярност. Каква е целта на инициативите – разказа кореспондентът на Би Ай Ти Ивайло Везенков.

„Голяма част от инициативите започнаха още по време на кадидат-президентската кампания преди няколко месеца и в момента набират по-голяма скорост особено след решението за забрана за влизане в Съединените щати на граждани на 7 мюсюлмански страни. Една от кампаниите е на Американския съюз за свободи. Те събират пари, за да могат да завеждат дела срещу президента. Само за няколко дни от началото на кампанията са събрани няколко милиона долара. Хората масово разпространяват тази информация в социалните мрежи и така стотици хиляди хора даряват средства“, разказа Ивайло Везенков.

„Съвсем наскоро хиляди представители на академичната общност в САЩ също подеха инициатива подписка, провокирана от имиграционната забрана. 4 хил. преподаватели са сложили подписа си. Тази забрана е нехуманна, казват те. – Тя противоречи на всички американски принципи и вярвания. Освен това е неефективна, се казва в подписката“, допълни кореспондентът ни.

Той отебеляза, че и кампания и протести срещу Тръмп има и в Обединеното кралство, където той има планирана визита.

По думите му има подписки дори за импийчмънт на президента.

Вижте също

JIVA_IZBORI_TURKEY картинка 2

Живеещите извън Турция вече гласуват в референдума на Ердоган

Близо 3 милиона турски граждани зад граница започват да гласуват в референдума за президентска република. …