събота , 21 юли 2018
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков за коледния дух в пустинята

Ивайло Везенков за коледния дух в пустинята

Кореспондентът на Би Ай Ти Ивайло Везенков е във Финикс, Аризона. Той разказа, че празничното настроение в този американски щат е на ниво, макар че той е в пустинята. „Украсата започва да затрупва всяка витрина и магазин. Средата на декември е много подходящо време за начало на подготовката за Коледа“, посочи Везенков.

„Тук се случва да вали сняг веднъж на няколко години за по няколко минути. Но коледно настроение не липсва. Не е трудно човек да се зареди с коледно настроение, стига да направи разходка и да чуе коледната музика и да посети базарите. Направи ми впечатление, че сега става ясно, че повече от 90 милиона американци ще пътуват за тази Коледа“, добави кореспондентът на Би Ай Ти. Повече от 70% от тях ще пътуват до близките си с автомобил, а останалите предпочитат самолет. Цените на самолетните билети са паднали с около 5% в сравнение с миналата година, разказа Везенков.

Коледното пазаруване е започнало преди около седмица и през целия ден около големите молове има задръствания. Хората използват времето, за да пазаруват, а не в последния момент.

А какво представлява коледния дух в пустинята, вижте в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …