понеделник , 27 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков за държавния бюджет на САЩ и кои са приоритетите за Тръмп
JIVA_VEZENKOV картинка

Ивайло Везенков за държавния бюджет на САЩ и кои са приоритетите за Тръмп

Ивайло Везенков обобщи какви средства ще бъдат заложени в някои от основните пера на бюджета в САЩ, кои сфери президентът Доналд Тръмп ще финансира приоритетно и в кои ще има съкращения на разходите.

„Тази седмица кабинетът вече излезе с предложение. С 30% по-малко са средствата за Агенцията за околна среда, с 21% по-малко за земеделие и близо 15% по-малко ще отидат за образование. С 10% са увеличени парите за обрана, а със 7 на сто ще отидат в департамента за национална сигурност“, обясни Ивайло Везенков.

Той посочи, че разходите се променят с решение на конгреса. Миналата година бюджетът на Обама е бил доста променен след първоначалния му вариант, припомни колегата ни.

„Най-уязвими могат да се окажат някои земеделски програми. Очаква се да има и съкращения в администрацията“, обясни още Везенков. Парите за отбрана ще бъдат дадени за нова флотилия, нови самолети. Средствата ще бъдат отделени предимно за техника.

„По-малко ще бъдат парите за стипендии и много научни изследвания. Ще има и по-малко средства за преквалификация на учители. Доста студенти с малък доход ще бъдат засегнати с промените във финансирането на образованието, а много от тях разчитат на стипендиите“, обобщи Везенков.

Чуйте повече за държавния бюджет на САЩ в следващото видео:

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *